середу, 11 квітня 2012 р.

Кактус ехінопсіс не любить пряме сонячне проміння

Здавалося б, кактус живе собі десь у пустелі, де сонця - вдосталь цілий рік і майже цілодобово. Але ехінопсіс, виставлений прямо на яскраве літнє сонце у наших широтах, у Києві, отримує числені опіки і може навіть загинути. Більше того: навіть якщо його поступово "привчати" до прямого сонячного проміння, все одно в таких умовах він почуватиметься не дуже затишно. Зокрема, на відкритому сонці ехінопсіс ростиме не так активно, розвиток рослини пригнічується.

Але нестача світла впливає на цей кактус так само негативно. Тут і викривлення росту: дуже видовжене замість звичайно округлого стебло. Тут і погано розвинуті колючки. Про цвітіння годі вже й казати.

Тож найкраще місце для цього кактусу виходить... за робочим столом! Освітлення тут якраз таке, як треба: достатнє для нормальної роботи людини, але не надто яскраве, бо кому ж сподобається працювати на сонячній спеці. До того ж тут майже ідеальні умови надходження свіжого повітря, чого кактуси потребують так само, як і люди.

Так що якщо у вас звичайний, гарний, світлий та просторий офіс - кактус так само чудово житиме у ньому, як і ви самі. А от якщо у вас похмуро, задуха, та ще й вогко та темно - може краще поміняти офіс, або, принаймні, щось зробити для того, щоб змінити умови на краще і для вас, і для кактусів. Хіба ні?

Немає коментарів:

Дописати коментар